Ako často môžem užívať Postinor?

Ako často môžem užívať Postinor? Výsledky u gynekológa mám ok. Mám svojmu gynekológovi povedať, že som si tento liek párkrát dala? Má Postinor nejaký vplyv na tehotenstvo v budúcnosti alebo na môj zdravotný stav?

Otázka

Ako často môžem užívať Postinor?

Odpoveď

Postinor je pripravok s vysokym obsahom hormonov, preto je najlepsie ho uzivat co najmenej. Teoreticky nie je 2 - 3x do roka vela, ale kazda zena je individualna a uprava cyklu po tomto pripravku nemusi byt hned, ale moze trvat aj 2 a viac cyklov. Na otazku, ci to moze ovplyvnit otehotnenie, je velmi tazko odpovedat, ak nevieme, ci ste mali niekedy problemy s pravidelnostou, ci nemate cysty... Na to sa treba opytat svojho gynekologa. Myslim si, ze je pre zenu menej zatazujuce uzivat HAK, ak ma styk pravidelne, ako siahat po pripravku postinor, ktory sa nema uzivat pravidelne a ani casto.
Ak nechcete HAK, mozete skusit lokalnu antikoncepciu bez hormonalneho zakladu (pharmatex vaginalne capiky alebo krem). Spolahlivost je vysoka a pri kombinacii s kondomom sa samozrejme zvysuje. Ma to aj vyhodu, ze sa nemusi uzivat pravidelne, ale iba podla potreby. Zavedie sa 5 min pred stykom, nesmie sa vsak potom zena umyt hned mydlom, ale iba cistou vodou. Blizsie info najdete bud v letaku, alebo sa opytajte v lekarni.