Záleží od uhla pohľadu. Názory sa rôznia. Veľký význam sa zemiakom pripisoval na začiatku 19.storočia. Ochránili Európu od opakujúcich sa hladomorov a od choroby zvanej skorbut. Veľa ľudí považuje zemiaky za nezdravé. Iste sa pod túto informáciu podpísalo rýchle občerstvenie. Ibaže, ako vo všetkom, aj zemiaky treba dávkovať s mierou, potom môžu určite spestriť a obohatiť našu stravu.
Grilovanie k letu už neodmysliteľne patrí. Poradíme vám, ako grilovať zdravšie, aby ste si nielen pochutili, ale cítili sa dobre a navyše neohrozili vašu snahu schudnúť alebo si štíhlu postavu udržať.
Asi by sme len veľmi ťažko hľadali surovinu, ktorú možno pripraviť ako prílohu k jedlu na toľko spôsobov ako zemiaky. No sú aj veľmi diskutovanou témou. Raz je strašiakom nárast ich ceny, potom nízka úroda a z nej prameniaca obmedzená dostupnosť a napokon ich údajné nie príliš prospešné vlastnosti pre ľudský organizmus. Ako to teda je?
Dali by ste si chutné chrumkavé mäsko z grilu? Pri použití tých správnych ingrediencií si môžete počas dlhých letných večerov vyčarovať vynikajúce chute. Skúste napríklad tento recept na hydinové krídelká a stehienka s mletou paprikou, cesnakom, čili, či trstinovým cukrom.
I keď v detstve asi väčšina z vás neobľubovala túto zeleninu, v dospelosti iste oceníte všetky jej zdravotné benefity. Navyše ste už určite dávno zistili, že sa z nej dajú pripraviť naozaj chutné jedlá. Vyskúšajte aj túto špenátovú polievku od slovenského šéfkuchára.
Tento rok plánuje až 66 percent Slovákov oslavovať Valentín. Medzi najobľúbenejšie darčeky patria už tradične kvety, sladkosti, romantická večera. Ak však chcete byť tentokrát originálnejší, máme pre vás niekoľko jednoduchých tipov, ako prekvapiť. Stačí byť kreatívny a použiť tie správne ingrediencie.
Losos je bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, kapary zase priaznivo vplývajú na imunitu. Ak spojíte tieto dve ingrediencie do jedného jedla, potešíte svoje zdravie i chuťové bunky.
Aj napriek charakteristickému, často nepríjemnému zápachu, je cesnak odjakživa obľúbený a patrí medzi najúčinnejšie (nielen ľudové) prírodné liečivá. Skvele ochutí mnohé pokrmy, napríklad aj polievky.
I keď sa vám stôl možno prehýba pod množstvom vianočných dobrôt, možno stále premýšľate, že by ste ešte niečo špeciálne pridali. Máme pre vás niekoľko inšpirácii, ako si spestriť sviatočný jedálniček niečím, čo nemáte každý rok.
Pripravte si chutný obed, v ktorom hrá hlavnú úlohu zeler. Zeler je vhodný pre reumatikov a diabetikov, upokojuje a podporuje trávenie.