Možno vám znie bravčová panenka chutne, ale nie diétne. Záleží však, ako ju pripravíte a s čím ju podávate. V nasledujúcom recepte vás presvedčíme, že aj toto jedlo môže byť ľahšie a zdravšie.
Zeler je súčasťou niektorých korenín, výborné dochucovadlo, ale hodí sa i k mäsu ako príloha. Presvedčte sa sami v nasledujúcom fotorecepte.
Nechcete sa vzdať poriadneho kúska mäsa? Máme pre vás zdravšiu alternatívu v podobe diétneho teľacieho rezňa so zeleninou.
Aj napriek charakteristickému, často nepríjemnému zápachu, je cesnak odjakživa obľúbený a patrí medzi najúčinnejšie (nielen ľudové) prírodné liečivá. Skvele ochutí mnohé pokrmy, napríklad aj polievky.
Hrušky majú antibakteriálny, močopudný a posilňujúci účinok. Plané hrušky majú liečivejšie vlastnosti ako hrušky ušľachtilé. Ale jedno majú všetky spoločné - dajú sa z nich pripraviť chutné koláče, džemy alebo aj nasledujúci jesenný krém.
Pripravte si chutný obed, v ktorom hrá hlavnú úlohu zeler. Zeler je vhodný pre reumatikov a diabetikov, upokojuje a podporuje trávenie.
Niektorým ľuďom síce veľmi nechutí, lebo im pripomína „chrumkavú vodu“, no pre trávenie je vskutku prínosný. Je bohatý na vodu, ktorá v kombinácii s nerozpustnou vlákninou dobre reguluje pravidelnú stolicu. Navyše si z neho môžete pripraviť niekoľko zdravých pochúťok.
Každý pozná zemiakové pyré, alebo inak povedané, zemiakovú kašu. Zeler patrí ku koreňovým zeleninám, a na rozdiel od zemiaku obsahuje menej sacharidov. Má výraznú vôňu a chuť. Keď sa však trošku zjemní maslom a mliekom, chuť je veľmi príjemná.
Vôňa i chuť zeleru nemusí každému vyhovovať, ibaže zeler patrí do skupiny zeleniny, ktorú možno právom považovať za liek. Keď ho správne dochutíte, môžete si ho zamilovať.
Ak hľadáte rýchle a zdravé jedlo na párty alebo chutnú večeru, zeleninové dipy sú na to ako stvorené. Je to tiež zábavný spôsob, ako vaše dieťa prinútiť jesť zeleninu.