I keď sa vám stôl možno prehýba pod množstvom vianočných dobrôt, možno stále premýšľate, že by ste ešte niečo špeciálne pridali. Máme pre vás niekoľko inšpirácii, ako si spestriť sviatočný jedálniček niečím, čo nemáte každý rok.
Škorica neslúži len na ochucovanie pokrmov, ale má aj veľmi pozitívne vlastnosti na celkové zdravie organizmu. Prvé zmienky o škoricovníku sú staré viac ako 4000 rokov a pochádzajú z Číny. Do sveta sa rozšírila až v 15. a 16. storočí, keď ju zo svojich ciest obchodníci privážali ako jednu zo vzácností Orientu.
Príprava tejto dobroty síce zaberie trochu viac času, ale viete si ju pripraviť do zásoby aj na celý týždeň a mať tyčinky po ruke vždy, keď vás prepadne hlad.
Veľké nádoby so sypkými proteínmi už nie sú len doménou silákov, ktorí si ich nechávajú pripraviť po náročnom tréningu, ale čoraz častejšie ich využívajú aj bežní smrteľníci, ktorí majú nedostatok bielkovín vo svojej strave.
Hormonálna antikoncepcia účinkuje podaním syntetických ženských hormónov do tela ženy.