Špargľa je zdravá, ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Preto je výbornou voľbou aj pri grilovačke, kde popri množstve mäsa isto padne vhod. Vyskúšajte si ju pripraviť so šunkou, syrom i kaparami.
Leto je obdobím, kedy si najčastejšie pochutíme aj na morských plodoch a príšerkách. Ku nim patria aj obľúbené kalamáre. Vyskúšajte si ich pripraviť plnené so šunkou, syrom, cesnakom.
Máte radi hríby a rozmýšľate, akú netradičnú pochúťku by ste z nich ešte pripravili? Využite grilovaciu sezónu a pochutnajte si na plnených zapečených šampiňónoch, posypaných syrom.
Pri syroch mnohí často dvíhajú varovný prst a upozorňujú na nezdravé tuky. Na druhej strane, musíme uznať, že syry majú aj určité výhody pre naše telo. Sú významným zdrojom bielkovín a vápnika. Obsahujú vitamíny, najmä A, B2, niacín, B12, D.
Brokolica je považovaná za mimoriadne zdravú zeleninu. Obsahuje vitamín C, B1, B2 a betakarotén. Najviac vitamínu C a betakaroténu obsahuje tá, ktorá je najtmavšia. Z minerálnych látok nám ponúka vápnik, železo, síru, zinok a fosfor. Dajme brokolici zelenú!
Rýchle občerstvenie nemusí hneď znamenať typický nezdravý fast food. O výbere surovín, teda aj o kvalite pripraveného jedla rozhodujeme sami. Dostali ste neohlásenú návštevu a chcete sa blysnúť? Plnená bageta je ideálna voľba a navyše, rýchle občerstvenie môže byť aj celkom zdravé.
Recept na plnené šampiňónové hlávky
Recept na hrušky s tvarohom
Recept na zeleninový šalát