Cukor nie je zdravý, sladká chuť je však príjemná. Pre zdravie je najlepšie sa mu vyhnúť, prípadne jeho konzumáciu v čo najvýraznejšej miere obmedziť. Sladkú chuť je však možné si dopriať aj podstatne zdravším spôsobom. Ako? Možností je viacero.
Biely cukor je nazývaný „bielym zabijakom storočia“. Ide o najkalorickejšiu bombu a priberá sa po ňom. Spôsobuje mnoho civilizačných chorôb, jeho nadmernou konzumáciou si môžete privodiť cukrovku 2. typu, oslabenie imunitného systému.
Pripravte si domáce pamlsky, z ktorých nepriberiete a budete sa po nich oblizovať nielen vy, ale aj vyši hostia.
Milovníci sladkého často zlyhávajú pri jednej diéte za druhou, lebo nedokážu odolať sladkostiam. Prečo? Sladkosti sú nielenže chutné, ale cukor v nich je priam návykový, ostatné chute preň jednoducho prestávajú byť lákavé.
Stévia je rastlina pochádzajúca zo subtropických a tropických oblastí Južnej aj Severnej Ameriky. Z jej listov je možné získať náhradné prírodné sladidlo. Sladidlo zo stévie neobsahuje žiadne kalórie a je 200–300-krát sladšie než cukor.