Aj placky môžu byť zdravé. Stačí, ak obmeníte niektoré tradičné ingrediencie. Kapusta, vajcia, špaldová múka, soľ a koreniny. Viac vám netreba a zdravý obed alebo večera je na stole.
Máte už pre rodinu a šibačov napečené? Najlepšie aj nejaké zdravšie dobrotky? Ak ešte stále rozmýšľate nad tým, že by ste tento rok vyskúšali niečo nové, stavte na tohto veľkonočného mrkvového barančeka.
Obdobie fašiangov je typické hodovaním a množstvom nie vždy zdravého jedla. Skúste to tento rok inak a pripravte si pochúťky zo šetrnejších ingrediencií. Napríklad tieto pampúšiky od slovenského šéfkuchára.
Pizza je jedno z najobľúbenejších fast foodových jedál. V tomto recepte sme nahradili bielu múku zdravšou verziou, špaldovou múkou. Nepoužili sme kečup s aditívami a cukrom, ale ideálne čisté lúpané paradajky (konzervu hľadajte bez cukru).