Chuť soli často znehodnotí prirodzenú chuť jedál. Skúste preto väčšmi používať korenie. Prílišné solenie totiž prináša do organizmu nadmerné množstvo sodíka, ktorý podľa lekárskych štúdií zvyšuje krvný tlak a riziko poškodenia mozgových ciev, čo vedie až k mŕtvici. Tiež má negatívny vplyv na srdcové tkanivo. Starnúce cievy strácajú schopnosť rozširovať sa a sodík túto situáciu ešte zhoršuje.
Pokiaľ trpíte hypertenziou, čiže vysokým krvným tlakom, prečítajte si 10 pravidiel, ktoré by sa mali stať súčasťou vášho každodenného života. Pokúste sa ich dodržiavať a vyhnete sa mnohým rizikám, ktoré vám hrozia.
Vysoký krvný tlak môže mať rôzne príčiny. Jednou z nich, ktorá sa v tejto súvislosti často uvádza, je kuchynská soľ. Existujú tu skutočné súvislosti?