Japonská miso polievka je jednou z najzdravších polievok sveta, a to je zrejme aj dôvod jej vzrastajúcej obľuby. Je zdravou a rýchlou pochúťkou s mnohými benefitmi pre váš organizmus. Pozrite sa, ako ju pripraviť podľa nášho fotoreceptu.
Sója v posledných rokoch zažívala boom najmä medzi vegetariánmi a vegánmi. Tí sa snažili nahradiť ňou väčšinu živočíšnych produktov v dobrej viere, že sa stravujú zdravo. No bolo tomu naozaj vždy tak?
Ľudí, trpiacich laktózovou intoleranciou, je čoraz viac. Riešením môže byť konzumácia rastlinných mliek. Tie získavajú množstvo fanúšikov najmä u vegánov. Sú ľahšie stráviteľné, neobsahujú žiadny cholesterol, majú viac sacharidov a menej bielkovín ako kravské mlieko. Rastlinné mlieka sú zdrojom vitamínov a vlákniny.
Ak ste prestali jesť mäso a bojíte sa, že prídete o potrebné bielkoviny, nevešajte hlavu. To, že mäso je jediným zdrojom bielkovín, je dávno vyvrátený mýtus. Obsahuje ich takmer každá potravina.
Vitamín B8 (inozitol) je pre organizmus veľmi dôležitý. Je súčasťou komplexu vitamínov skupiny B, rozpustný vo vode. Jeho príjem potravou nemusí byť pre telo dostatočný. Ako samostatný vitamín bol uznaný až v r. 1940.
Pochádza zo Stredomoria a patrí k najstarším pestovaným potravinám. V starovekom Ríme bol považovaný za vzácnu vec, aj preto si nejedna rodina dala meno Cicero.
Prinášame vám špenát 3x inak vo forme raňajok, obeda a večere. Nielen že si pochutíte, ale navyše doprajete svojmu telu očistný a diétny deň pred slávnostným veľkonočným hodovaním
Recept na grilované cesnakové kurča
Recept na sladko-pikantné kuracie prsia