Slivky sú plné betakaroténu, antioxidantov a vlákniny. Pomáhajú pri trávení, chránia zdravie srdca a oddaľujú proces starnutia. Okrem toho sú chutné aj na tomto zdravom koláči.
Zmrzlina - obľúbená osviežujúca pochúťka, ktorá patrí k letu. Z hľadiska súčasných slovenských predpisov sú zmrzliny to isté, čo mrazené krémy. Záleží iba na výrobcovi, ako svoje produkty označí.
Rýchly obed alebo večera? Skúste chlebové placky. Skvele sa hodia aj k hustejším polievkam a keď si ich dáte s pažitkovým tvarohom, nebudete vedieť s ich jedením prestať...
Prichádza obdobie slnka a krátkych rukávov, keď zvykneme odhaľovať celé ramená. Zdá sa vám, že je vaša pokožka na tomto mieste drsná a hrboľatá? Tu je účinná metóda, ako sa toho zbaviť.
Kiš, alebo správne quiche je tradičný slaný francúzsky koláč, ktorý sa vyznačuje svojou jemnosťou a tým, že (ako každé francúzske jedlo) dobre vyzerá. Väčšinou sa plní vajíčkami, rozmiešanými s mliekom, syrom, mäsom, morskými plodmi či rôznou zeleninou. Na jazyku sa príjemne rozplýva jemné cesto a popri ňom krásne vynikne chuť plnky.
Jablka či hrušky – zdravé ovocie plné vitamínov, ktoré je naše domáce a máme ho k dispozícii. Jablko sa síce teší väčšej obľube, ale rovnako zdravá je i hruška. Vyskúšajte úplne klasický ovocný pohár. V jednoduchosti je často to najväčšie čaro.
Langoše - pôvodne maďarské jedlo sa udomácnilo aj v našej kuchyni. Vynikajúce rýchle občerstvenie s cesnakom, kečupom, syrom, tatárskou omáčkou alebo jednoducho natreté iba kyslou smotanou. Hodia sa k vínu ako vynikajúca a rýchla „mňamka.“ Doma si ich môžeme pripraviť zdravšie a podľa vlastnej chuti.
Pŕhľava upravuje trávenie a činnosť čriev. Má aj žlčopudné a močopudné účinky. Pripravujeme z nich polievky, omáčky, omelety. Pridávame do šalátov, miešaných vajec i do nátierok. Zbierame najmladšie výhonky.
Ríbezle patria k najzdravšiemu ovociu a sú príjemnou letnou maškrtou. Prospievajú nášmu zdraviu – zlepšujú činnosť srdca a ciev, upravujú problémy s črevami, zabraňujú infekcii močových ciest.
Pod pojmom intolerancia laktózy rozumieme abnormálnu reakciu organizmu na mlieko a mliečne výrobky.