Jablka či hrušky – zdravé ovocie plné vitamínov, ktoré je naše domáce a máme ho k dispozícii. Jablko sa síce teší väčšej obľube, ale rovnako zdravá je i hruška. Vyskúšajte úplne klasický ovocný pohár. V jednoduchosti je často to najväčšie čaro.
Jablko je jedno z najzdravších ovocí, ktoré by v našom jedálničku nemalo rozhodne chýbať. Aj keď je najhodnotejšie, samozrejme, surové, občas malý prehrešok nezaškodí. Ak ste na sladkosti, skúste si pripraviť roztomilé jablkové veterníčky.
Ovsené vločky sú zdravá potravina, o tom snáď netreba pochybovať. Obsahujú veľa zdraviu prospešných látok: bielkoviny sacharidy, tuk a vlákninu. Cenné sú vitamíny B,E,K, kyselina listová i pantoténová, a tiež minerálne látky vápnik, sodík, fosfor, železo, draslík, meď, mangán, horčík i zinok. Čo tak palacinky z ovsených vločiek?
Recept na baklažánovú polievku so zázvorom
Recept na grilované banány