Tajomstvo medového skrášľovania bolo známe už dávnym predkom. Považovali ho za zázrak prírody s liečivými vlastnosťami. Med a včelie produkty obsahujú vysoké percento živín a prospešných látok (enzýmov) pre naše zdravie a krásu.
Milujeme ich žiarivú farbu, neodolateľnú chuť, jemnú vôňu... Jahody sú jednoducho voňaví poslovia leta a v kuchyni sa nám udomácnili už dávno. Čo tak vpustiť ich sviežosť aj do svojho šatníka, kúpeľne, či dokonca do spálne?
Glukóza (hroznový cukor) je cukor s osobitnou funkciou v tele - je to najrýchlejší zdroj energie a jediná forma cukru, ktorá sa okamžite po konzumácii vstrebáva do krvi bez zaťaženia zažívacieho ústrojenstva.
Oddávna sa med používal ako prírodné sladidlo a prostriedok pri liečení. Hojivé vlastnosti predurčili využitie medu ako základ tradičného ľudového liečiteľstva. Výskumy naznačujú, že med môže prispievať k zdravej výžive a vysvetľujú, prečo je použitie medu v liečiteľstve účinné.