Nebolo to tak dávno, keď sme na pultoch našich obchodov dostali kúpiť maximálne tak klasické strapcové paradajky. Cherry paradajky boli, najmä kvôli cene, pre väčšinu z nás nedostupné. Postupne sa však začali presadzovať a rastúci trend si zachovávajú aj dnes.
V súčasnosti poznáme viac ako 100 odrôd hrozna, pričom sa toto bobuľovité ovocia líši veľkosťou a farbami. Tie môžu byť nie len tmavomodré a zelené, ale aj biele, červené, čierne, žlté, oranžové či ružové. Pozrite sa, ako hrozno čo najlepšie využiť.
V horúčavách, aké nás sprevádzajú v letných dňoch, je veľmi dôležité správne skladovanie potravín. Ak ich skladujeme pri vyššej teplote, dochádza k množeniu mikroorganizmov, pokazeniu a v prípade, že sa v nich nachádzajú choroboplodné mikroorganizmy, je aj vysoké riziko vzniku ochorení.
Prídete domov a z nákupných tašiek začnete automaticky vykladať potraviny do chladničky. Viete však, ako ich správne uskladniť tak, aby ste väčšinu potravín nemuseli kvôli rýchlemu skazeniu vyhodiť?
Či už si prinesiete domov zeleninu z obchodu, alebo si ju nazbierate z vašej záhrady, správne skladovanie je kľúčovým faktorom pri udržaní jej čerstvosti a kvality. Keď sa zelenina začína rozkladať, stáva sa aktívnou pre škodlivé mikroorganizmy.
Mnohí Európania využívajú jesenné a zimné obdobie na exotické dovolenky, na cestách sa však treba správať obozretne, najmä ak chceme navštíviť rozvojové krajiny.
Meteorológovia predpovedajú opäť horúčavy a aj keď už nebudú mať tropické parametre, stále budú v hodnotách, kedy je prostredie optimálne pre množenie sa baktérií, ktoré sú vyvolávateľmi mnohých chorôb.