Baklažány sa zvyknú pestovať v rôznych tvaroch a farbách - od bielych až k fialovým odtieňom. Bez ohľadu na tvar či farbu obsahujú mnoho prospešných živín a fytochemických zlúčenín, vďaka čomu sa zaraďujú medzi významné potraviny. Dajú sa z nich pripraviť rôzne dobrôtky, ktoré ulahodia zdraviu i chuťovým bunkám.
Kurča patrí medzi jedno z najobľúbenejších druhov mäsa naprieč zemeguľou. Aj preto sa oplatí vyskúšať tento chutný recept od slovenského šéfkuchára ako stvorený na letnú grilovačku. Grilované kuracie mäso ochutíme trochu nezvyčajnou kombináciou, a to sezamovými semiačkami a zázvorom.
Čakáte návštevu? K bielemu vínu, prípadne k pivu sa výborne hodí domáce slané pečivo s pivom – praclíky alebo jednoduché pleteničky, ktoré sa zase skôr hodia k miešanému zeleninovému šalátu a k rôznym mäsovým pochúťkam. Vyskúšajte, určite zabodujete.
Základné suroviny tohto pokrmu - zelenina a celozrnná cestovina ho predurčujú medzi zdravé jedlá. Vylepšiť ho ešte môže sezam. Dostupné zdroje uvádzajú, že obsahuje 20% bielkovín, 50% rastlinných tukov, 16 % sacharidov a 9 % vlákniny.
Recept na cícerový šalát s feniklom
Recept na pehatú pomazánku