Treska je veľmi významná pre zdravie vďaka svojmu zloženiu, keďže je veľmi bohatá na tryptofán, serotín (hormón šťastia) a omega-3 mastné kyseliny. Pokiaľ chcete schudnúť, určite sa obráťte na tento druh ryby, pretože má nízku kalorickú hodnotu. Pozrite sa, ako si ju chutne pripraviť.
Losos je bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, kapary zase priaznivo vplývajú na imunitu. Ak spojíte tieto dve ingrediencie do jedného jedla, potešíte svoje zdravie i chuťové bunky.
Neodbytný hlad je priam nemožné ignorovať. Keď vám škvŕka v bruchu, je ťažké sústrediť sa na niečo iné a je vám úplne jedno, či ste len pred hodinou obedovali alebo či je polnoc a už by ste nemali jesť. A čo sa stane, keď si vaše telo pýta jesť a vy ho odmietate nakŕmiť?
Mnohí poznajú rizoto v kombinácii zeleniny a mäsa. Napadlo vás ale niekedy zameniť mäso za rybu? Tento recept je možno trošku netradičný v tom, že ryba, v našom prípade losos alebo pstruh lososovitý, sa varí vo vode.
Na prvý pohľad pre niekoho možno zvláštna kombinácia, ale skúste jej dať šancu. Je nielen chutná, ale naviac zdravá a bude pripravená raz-dva.
Je všeobecne známe, že ryby sú zdraviu prospešné, nemali by chýbať na žiadnom jedálnom lístku. Dopriať by ste si ich mali aspoň dvakrát za týždeň. Čo tak losos so zeleninou?
V maďarskej kuchyni, ako iste aj v tej našej, nachádzame stopy sťahovania národov. Najmä v pohraničí sa jedlá značne podobajú – preberajú sa chute. Maďarská kuchyňa je typická červenou paprikou a výraznou štipľavou chuťou. Aj ryba na maďarský spôsob musí byť štipľavá. Vyskúšajte, možno vám zachutí.
Losos patrí medzi najchutnejšie a najkvalitnejšie rybie mäso. V ponuke je najčastejšie mrazený alebo chladený. Vybrané predajne ponúkajú aj čerstvé ryby, rozhodnutie je na každom z nás. Odborníci na výživu odporúčajú zaradiť rybu do jedálneho lístka až 3x týždenne. Svojim zložením okrem srdcovo cievneho systému podporuje aj funkciu mozgu a napomáha kreatívnemu mysleniu.
Samotná surová ryba, ktorá je najlahodnejšou súčasťou klasického sushi, je nízkotučné, výživné a mimoriadne zdravé jedlo. Práve tieto kúsky plné omega-3 mastných kyselín a nenasýtených tukov sú najväčším zdravotným benefitom sushi.
Odborníci radia konzumovať viac rýb, ktoré nás chránia proti srdcovocievnym ochoreniam. Sú však opodstatnené obavy spotrebiteľov týkajúce sa etiky konzumácie voľne žijúcich rýb, a sú ryby z farmového chovu zdravé?