Čo môže byť počas sychravej jesene lepšie ako si otvoriť pohár zaváranej zeleniny, lekváru alebo ovocia a ucítiť závan leta? Využite letné mesiace k tomu, aby ste si zavarili čo najviac prázdninových plodov. Tieto recepty sú navyše bez chemických konzervantov, teda sa nemusíte báť, že by ste svojmu telu dopriali niečo nezdravé.
Ríbezle sú k dispozícií v rôznych odrodách – čierna, červená, biela, a všetky sa vyznačujú sladkou chuťou s trochou kyslosti. Aj napriek ich malej veľkosti ponúka toto drobné ovocie množstvo zdravotných výhod pre ľudský organizmus.
Ríbezle patria k najzdravšiemu ovociu a sú príjemnou letnou maškrtou. Prospievajú nášmu zdraviu – zlepšujú činnosť srdca a ciev, upravujú problémy s črevami, zabraňujú infekcii močových ciest.
Recept na ríbezľovú omáčku ku steakom