Nebolo to tak dávno, keď sme na pultoch našich obchodov dostali kúpiť maximálne tak klasické strapcové paradajky. Cherry paradajky boli, najmä kvôli cene, pre väčšinu z nás nedostupné. Postupne sa však začali presadzovať a rastúci trend si zachovávajú aj dnes.
Strukoviny sú súčasťou zdravého jedálnička už od nepamäti. Okrem ich skvelej schopnosti zasýtiť sa môžu pochváliť aj mnohými ďalšími benefitmi. Cícer baraní je celosvetovo treťou najvýznamnejšou strukovinou po hrachu a fazuli. Zaraďte ho do svojho menu napríklad i s týmto chutným bravčovým mäsom.
Treska je veľmi významná pre zdravie vďaka svojmu zloženiu, keďže je veľmi bohatá na tryptofán, serotín (hormón šťastia) a omega-3 mastné kyseliny. Pokiaľ chcete schudnúť, určite sa obráťte na tento druh ryby, pretože má nízku kalorickú hodnotu. Pozrite sa, ako si ju chutne pripraviť.
Pizza je jedno z najobľúbenejších fast foodových jedál. V tomto recepte sme nahradili bielu múku zdravšou verziou, špaldovou múkou. Nepoužili sme kečup s aditívami a cukrom, ale ideálne čisté lúpané paradajky (konzervu hľadajte bez cukru).
Sušené ovocie je populárne pre celý rad dôvodov. Konzumácia takéhoto typu ovocia sa spája s lepším zdravotným stavom, poskytuje nevyhnutné minerály, vitamíny a vlákninu, ktoré potrebujeme každodenne. Aké sú hlavné dôvody, prečo si na desiatu pribaliť do tašky sušené ovocie?
Paradajky a orechy. Na prvý pohľad možno zvláštna kombinácia, ale po vyskúšaní si tento recept určite zamilujete. Je ideálny na posedenie s priateľmi či domácu párty.
Paradajka, rajčiak, rajčina – počas letných mesiacov určite výborne osvieži. Nie je až tak veľa druhov zeleniny, ktoré majú také všestranne využitie. Ako silný antioxidant posilňuje najmä imunitný systém.
Recept na cícerový šalát s tuniakom
Recept na grilované klobásy
Recept na kuraciu kapsičku na grile