Zeler je súčasťou niektorých korenín, výborné dochucovadlo, ale hodí sa i k mäsu ako príloha. Presvedčte sa sami v nasledujúcom fotorecepte.
Je viac dôvodov prečo zaradiť zemiaky do jedálnička. Množstvo živín v zemiakoch je neopomenuteľné. Zemiaky obsahujú prekvapivo veľa vitamínu C a vitamíny zo skupiny B. Syrová plnka a zemiaky tvoria výbornú kombináciu, ktorú sa oplatí vyskúšať.
Táto dužinatá zelenina sa stala v posledných rokoch veľmi obľúbenou. Existuje viacero odrôd, no v našich končinách sa konzumuje najmä zelený, biely a fialový druh špargle. Často ju používame ako prílohu k hlavným jedlám, ale dá sa z nej spraviť aj polievka či šalát. A aké sú jej výhody pre zdravie?
Chren a zelenina – výborná kombinácia. K niektorej zelenine sa priam „pýta“, napríklad k červenej repe. Pozitívne účinky chrenu využijeme, najmä ak si doprajeme mäsité jedlá, povzbudzuje totiž tráviaci proces. Chren obsahuje draslík, vápnik, horčík, fosfor a horčicový olej, ktorý má antibakteriálne účinky.
Máte radi zemiaky na rôzne spôsoby? Ak chcete ozvláštniť klasickú zemiakovú kašu, skúste tento fantastický recept. Trochu fazule, tvarohu, kyslej kapusty a hneď máte inú chuť jedla.