Škorica neslúži len na ochucovanie pokrmov, ale má aj veľmi pozitívne vlastnosti na celkové zdravie organizmu. Prvé zmienky o škoricovníku sú staré viac ako 4000 rokov a pochádzajú z Číny. Do sveta sa rozšírila až v 15. a 16. storočí, keď ju zo svojich ciest obchodníci privážali ako jednu zo vzácností Orientu.
Pridali ste proteínový koktail do svojho jedálnička pred tréningom alebo po tréningu? Pravdepodobne si myslíte, že vášmu telu to prospieva. No všetko závisí od druhu proteínu. Ide skutočne o zdravý nápoj alebo len osladený koktejl s množstvom prísad?
Wasabi je japonská koreňová zelenina, ktorá by sa dala opísať aj ako veľmi ostrý japonský zelený chren, chuťou pripomínajúci pikantnú horčicu. Dráždi viac dýchacie cesty než jazyk. Používa sa ako prísada, najmä v japonskej kuchyni. Na našom trhu ho nájdeme vo forme pasty alebo prášku.
17.1.2011 - Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Nemecku, Česku a Fínsku.
17.1.2011 - Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Nemecku, Česku a Fínsku.