Liečivá bylinka je údajne pomenovaná podľa medveďov - keď sa vyslabnuté prebudili zo zimného spánku, vrhli sa práve na túto bylinku. Použiť ju môžete pri príprave rôznych chutných jedál. Skúste napríklad nasledujúce pesto k cestovinám či na toasty.
Obľubujete krémové polievky? Čo tak vyskúšať takúto z medvedieho cesnaku, ktorý patrí k prvým bylinkám jari, zemiakov a parmezánu? Postup pre vás pripravil slovenský šéfkuchár.
Parmezán je ľahko stráviteľný syr, ktorý obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín A a minerálne látky, ako vápnik, fosfor a zinok. Je zdravý, vyhľadávaný najmä diabetikmi. Tiež podporuje hojenie rán a ovplyvňuje rast a kvalitu vlasov. Ak dnes vyberáte syr siahnite po parmezáne.
Recept na baklažán po neapolsky
Recept na Caesar šalát s kuracím mäsom