Obľúbený hotdog nemusí byť nutne len zo surovín "mäsožravcov". Dá sa pripraviť i na ľahší vegetariánsky spôsob. Vyskúšajte túto chutnú alternatívu s tofu.
Nebolo to tak dávno, keď sme na pultoch našich obchodov dostali kúpiť maximálne tak klasické strapcové paradajky. Cherry paradajky boli, najmä kvôli cene, pre väčšinu z nás nedostupné. Postupne sa však začali presadzovať a rastúci trend si zachovávajú aj dnes.
Chcete si pripraviť vlastné zdravšie pesto ku cestovinám? Vyskúšajte toto chutné paradajkové so slnečnicovými semienkami a bazalkou. Jednoduchý návod nájdete vo videu.
Jesť zeleninu surovú alebo varenú? Mnohí tvrdia, že surové potraviny obsahujú viac živín a varenie môže zničiť časť vitamínov a prospešných enzýmov. No na druhej strane, varenie môže zase pomôcť urobiť niektoré živiny vstrebateľnejšie pre organizmus.
Správne trávenie je pre optimálne zdravie nevyhnutné. Červená repa obsahuje veľa betaínu, ktorý napomáha povzbudzuje činnosť žalúdka a tvorbu žlče. Okrem toho zabraňuje kôrnateniu tepien a aktivuje činnosť pečene.
Paradajky a orechy. Na prvý pohľad možno zvláštna kombinácia, ale po vyskúšaní si tento recept určite zamilujete. Je ideálny na posedenie s priateľmi či domácu párty.
Kapusta s červenou ryžou - naoko možno nevšedná kombinácia, ale určite veľmi chutná a zdravá. Veď biela kapusta obsahuje veľké množstvo kyseliny listovej a tiež vitamíny skupiny B či zinok. Červená ryža, nelúpaný druh ryže, je zase bohatá na vitamín E a prírodné antioxidanty.
Nestihli ste nakúpiť? Niekedy si dokážeme pripraviť chutné jedlo aj z toho, „čo dom dal“. Stačí trochu fantázie a máme chutné občerstvenie. Základ je málo cesta, v tomto prípade pečiva a veľa zeleniny.
Paradajka, rajčiak, rajčina – počas letných mesiacov určite výborne osvieži. Nie je až tak veľa druhov zeleniny, ktoré majú také všestranne využitie. Ako silný antioxidant posilňuje najmä imunitný systém.
Recept na dusené šampiňóny