Chystáte sa grilovať a máte chuť na rebierka? Prinášame vám recept, ako si ich pripraviť tak, aby ste potešili nielen vaše chuťové bunky. Ku nim si nachystajte kyslé uhorky alebo baranie rohy a ideálna letná pochúťka je na svete.
Paprika patrí medzi ľuľkovitú zeleninu. Má červené, žlté, tmavo alebo svetlo zelené plody s viac či menej mäsitou dužinou. Papriky môžu byť tenkostenné aj hrubostenné, môžu mať rôznu veľkosť, dĺžku i šírku. Z papriky sa dá pripraviť množstvo pochúťok, jednou z nich je aj táto "stará dobrá klasika".
Pestrofarebnú chrumkavú papriku, ktorá obsahuje množstvo cenných živín, nájdete v obchode po celý rok. Vlákninu i antioxidanty tak máte neustále po ruke a vaše telo sa vám napríklad za taký chutný šalát, ktorý si dáte večeru, určite poďakuje.
Viete čo sa skrýva za názvom ratatouille? Toto tradičné francúzske jedlo je v podstate miešaná restovaná zelenina. Niekto by povedal, že obmena nášho leča bez vajec a klobásy, ale obohatené o cukinu a baklažán. V každom prípade, rozprávkovo dobrá zelenina.
Konzumácia bryndze udržuje hladinu cukru v krvi, znižuje cholesterol a ovplyvňuje správne hodnoty tlaku krvi. Vzhľadom k tomu, že obsahuje veľa vápnika účinne podporuje aj prevenciu osteoporózy - rednutie kostí.
Zima, dážď, vietor a potom zas oteplenie. To všetko sprevádza ročné obdobie, v ktorom sa práve nachádzame. Okrem toho k nemu patrí aj chrípka, angína a nepríjemné nachladnutie. Receptov a surovín, ktoré pomôžu týmto chorobám predchádzať a odolávať ich nástrahám nájdete neúrekom. Niektoré z nich sú navyše veľmi jednoduché, dostupné a pravdepodobne ich nájde v kuchyni každý jeden z vás.
Recept na Toskánske šampiňóny
Recept na briam (tradičné grécke jedlo)
Recept na baklažány na smotane