Asi už nikoho neprekvapí, že biely cukor skutočne nie je pre nás zdravý. Cukor sa do tela dostáva v mnohých formách a je takmer nemožné sa ho vyvarovať , ak budeme jesť akýkoľvek typ priemyselne spracovanej stravy. Väčšina ľudí zažíva skvelý pocit potom, čo cukor vo svojej strave výrazne obmedzí. Napríklad prostredníctvom pestrej diéty, ktorá jeho konzumáciu zásadne upraví.
Špargľa - super zelenina. Zelená je o niečo jemnejšia než biela. Biela má naproti tomu výbornú chuť, no fialová je chuťovo najvýraznejšia. Špargľa si určite nájde miesto v každej kuchyni.
Ak hľadáte rýchle a zdravé jedlo na párty alebo chutnú večeru, zeleninové dipy sú na to ako stvorené. Je to tiež zábavný spôsob, ako vaše dieťa prinútiť jesť zeleninu.
Odborníci na výživu preferujú cestoviny bezvaječné a celozrnné. Zásadne ich nevaríme dlho, čím dlhšie sa varia, tým majú vyšší glykemický index (potraviny, ktoré majú vysoký glykemický index obsahujú cukor, ktorý sa štiepi a rýchlo vstrebáva, zvyšuje hladinu glukózy a inzulínu v krvi a rýchlo vedie k pocitu hladu).
Recept na cícerový prípravok - kaša
Recept na špagety s baklažánovou omáčkou
Recept na baklažán po neapolsky
Recept na zeleninové rizoto
Recept na praženú ryžu so zeleninou a tofu
Recept na mäsové guľky na ihle