Strukoviny sú súčasťou zdravého jedálnička už od nepamäti. Okrem ich skvelej schopnosti zasýtiť sa môžu pochváliť aj mnohými ďalšími benefitmi. Cícer baraní je celosvetovo treťou najvýznamnejšou strukovinou po hrachu a fazuli. Zaraďte ho do svojho menu napríklad i s týmto chutným bravčovým mäsom.
Králičie mäso patrí medzi najkvalitnejšie druhy. Králik je zásobárňou kvalitných proteínov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Obsahuje minimum tuku, cholesterolu a kalórií. Disponuje jedinečnou chuťou a existujú desiatky spôsobov, ako králika chutne pripraviť.
Starnutie kože sa prejavuje ako u žien, tak aj u mužov. Viac však znepokojuje ženy.
Vrásky sú výsledkom povrchových a štrukturálnych nerovnomerností pleti. Vo veľkej miere ich ovplyvňuje výmena živín, prísun a dostatok minerálov, vitamínov a vody (nielen v koži, ale v celom tele).
Naša pleť je každý deň namáhaná. Či už je to spôsobené vonkajšími vplyvmi, ako chlad, teplo, vietor, prašné prostredie alebo stresom, na problémy so starnutím či nedostatočnou hydratáciou vždy existujú riešenia.
Pizza je jedno z najobľúbenejších fast foodových jedál. V tomto recepte sme nahradili bielu múku zdravšou verziou, špaldovou múkou. Nepoužili sme kečup s aditívami a cukrom, ale ideálne čisté lúpané paradajky (konzervu hľadajte bez cukru).
V oblastiach Stredozemného mora je olivový olej už štyritisíc rokov elixírom života. Patrí k najkvalitnejším rastlinným olejom. Sú v ňom zachované účinné látky, najmä ak je lisovaný za studena.
Recept na cícer s tofu syrom
Recept na pita chlieb s baklažánom a balkánskym syrom
Recept na baklažán na grile (4 osoby)
Recept na baklažánovú polievku so zázvorom