Ricottu radíme medzi krémové syry. Vzniká zo srvátky, čo je zostatková tekutina, ktorá sa tvorí pri výrobe bežných syrov. Je veľmi zdravá, plná vitamínov a dajú sa z nej pripraviť rôzne pochúťky.
Ryžový nákyp je stará klasika. V tomto recepte sme zamenili ryžu za celozrnný kuskus, čo jedlu dodá úplne iný rozmer. Navyše sme nepridali zavárané ovocie, v ktorom sa nachádza cukor, ale ovocie zo zásob z mrazničky.
Spomienka na ryžový nákyp zo školskej jedálne vám nie je príjemná? Dajte tomuto jedlu ešte šancu. Ryža s ovocím je výborná kombinácia. Navyše ryža je považovaná za dokonalú obilninu. Okrem toho, že je bohatá na skupinu B vitamínov obsahuje minerálne a stopové prvky, najmä fosfor, draslík a železo.
Recept na ryžovú kašu na spôsob sladkého nákypu
Recept na ryžoví nákyp s banánmi