Aby každému doma chutilo a dobre trávilo, pri zariaďovaní kuchyne a jedálne netreba experimentovať s krikľavými farbami a vytvárať príliš veľa farebných kombinácií. To, že skutočná krása sa skrýva v jednoduchosti, platí pre stolovanie dvojnásobne.
Zamýšľate sa nad otázkou, ako udržať hlad na uzde, aby ste zbytočne nepriberali? Skvelým prostriedkom na udržanie hladu pod kontrolou sú bielkoviny, vláknina a potraviny s vysokým obsahom vody.
Dna postihuje asi desať percent populácie. Je jednou z najbolestivejších foriem artritídy, ku ktorej dochádza, keď sa v tkanivách hromadí kyselina močová.
Často diskutujeme o tom, aké množstvo tukov a sacharidov by sme mali prijať za deň, prípadne či je úspešnejšia nízkotuková alebo nízkosacharidová diéta. Avšak pri chudnutí a budovaní svalov hrajú významnú úlohu aj proteíny. Pozrime sa, v ktorých potravinách je ich obsah najvyšší.
V balení s červeným mäsom sa zvykne nachádzať aj prirodzene červená tekutina, ktorá vyzerá ako krv. Tá istá tekutina vyteká z vášho ´´rare´´ či ´´medium rare´´ stejku po prekrojení. Krv to však nie je.
Horúčavy môžu prispieť k vzniku nepríjemných ochorení tráviaceho traktu. Ak si chcete užiť letné pochúťky v zdraví, dbajte pri ich príprave najmä na dodržiavanie hygieny, správnych technologických postupov a skladovania.
Grilovanie k letu už neodmysliteľne patrí. Poradíme vám, ako grilovať zdravšie, aby ste si nielen pochutili, ale cítili sa dobre a navyše neohrozili vašu snahu schudnúť alebo si štíhlu postavu udržať.
Chystáte sa grilovať a máte chuť na rebierka? Prinášame vám recept, ako si ich pripraviť tak, aby ste potešili nielen vaše chuťové bunky. Ku nim si nachystajte kyslé uhorky alebo baranie rohy a ideálna letná pochúťka je na svete.
Otázka zrejme vyvolá vlnu viac, či menej „odborných“ názorov. Pokiaľ ide o vegetariánske stravovanie, nejde o nič nové. Najstaršie zmienky pochádzajú zo starovekej Indie a Grécka. Spájali sa s nenásilným konaním voči zvieratám.
Dali by ste si chutné chrumkavé mäsko z grilu? Pri použití tých správnych ingrediencií si môžete počas dlhých letných večerov vyčarovať vynikajúce chute. Skúste napríklad tento recept na hydinové krídelká a stehienka s mletou paprikou, cesnakom, čili, či trstinovým cukrom.