Zvyknete si svoje nápoje ochladzovať kockami ľadu? Do nádoby na ľad nemusíte nalievať len vodu, ale môžete vyskúšať aj iné kreatívne triky, vďaka ktorým si vyčarujete malé osviežujúce pochúťky.
Leto je krásne obdobie, mnohí ho milujeme. Menej však už obľubujeme horúce noci, keď sa nám nedá spať, pretože teplota v izbe je neznesiteľná a tú plánovanú kúpu klimatizácie sme ešte stále nestihli. Skúste tieto triky.
V lete hľadáme mnoho spôsobov, ako sa osviežiť. Skúšame osviežujúce potraviny, jedlá či drinky a koktejly. Čo tak si v čase voľna spraviť jeden ovocný koktejl aj doma? Postup je jednoduchý a výsledok chutný!
Neoficiálne dôkazy o konzervovaní potravín formou sušenia výmrazom pochádzajú od dávnych Inkov. Dnes sa táto technológia využíva komerčne na predĺženie trvanlivosti, pričom sa zachováva chuť, vôňa a výživová kvalita celého radu výrobkov, ako je káva, koreniny či pokrmy určené na dlhodobé cesty.