Výroba domáceho balzamu na pery je jednoduchá a zábavná. Navyše je tento ručne vyrobený produkt vhodný aj ako darček, ktorý poteší vašich blízkych.
Zrelá pleť môže byť dehydrovaná, citlivá, objavujú sa na nej vrásky, pigmentové škvrny či suché miesta. Potrebuje výživu a hydratáciu, ktorú jej zaručíte iba kvalitnou starostlivosťou.
Vedeli ste, že ak je žene niekto sympatický, budú jej chodidlá ukazovať práve jeho smerom? A naopak - “noha cez nohu“ je u žien typickým symbolom obranného postoja. Pri mužoch stojí za povšimnutie mierne rozkročený postoj, ktorý symbolizuje sebaistotu a vyrovnanosť. Už z toho je jasné, že rovnako ako Vaše ruky, aj nohy sú Vašou vizitkou.
Horúce letné dni lákajú pripraviť si niečo osviežujúce. A nemusí to byť len zmrzlina. Skúste aj tento originálny mrazený tofu krém s ovocím.
Tak ako všetko podlieha módnym trendom, tak má svoje novinky aj svet sladkostí. Určite ste už niekde zaregistrovali krásne fotky malých farebných piškótiek. Volajú sa makarónky a pochádzajú z Francúzska. Postupne sa rozmohli do celého sveta a ich lahodnej chuti podlieha čoraz viac ľudí.
Hydratačné masky a krémy sú skvelé vecičky. Po vyčistení pleti si ich pokojne naneste, alebo jednoducho vtedy, keď si to vaša tvár pýta. Práve v týchto zimných mesiacoch sú ideálne, keďže vplyvom chladu, vetru a mrazu je naša pokožka viac vyťažená a namáhaná.
Naša pleť je vystavovaná každodennému stresu, vplyvom z vonkajšieho prostredia ako je dym, vietor či mráz. Ako sa o ňu správne postarať a ochrániť ju?
Hrušky majú antibakteriálny, močopudný a posilňujúci účinok. Plané hrušky majú liečivejšie vlastnosti ako hrušky ušľachtilé. Ale jedno majú všetky spoločné - dajú sa z nich pripraviť chutné koláče, džemy alebo aj nasledujúci jesenný krém.
Kozmetika by mala vyjadrovať nielen váš postoj k pleti, ale aj vašu osobnosť. Nie sú to len parfémy a vône, ktoré by vás mali charakterizovať. Pozrite sa, do ktorej kozmetickej kategórie patríte vy.
Podľa niekoľkých štúdií sa konzumácia kávy spája s významným znížením rizika vzniku cirhózy i rakoviny pečene. Ak nepatríte medzi tých, čo ju pravidelne popíjajú, skúste aspoň niektoré z kávových dezertov. Napríklad nasledujúci od slovenského šéfkuchára.