Naša pečeň trpí nielen konzumáciou alkoholu a ťažkých jedál, ale aj pravidelným užívaním množstva liekov. Doprajme jej preto čas na prečistenie. Okrem odľahčenia jedálnička a vypustenie niektorých potravín ocení aj pomoc z prírody.
Ide o tureckú špecialitu zo štrúdľového, lístkového alebo z doma pripraveného cesta. Plníme podľa chuti, dobrý je na slano i na sladko. Najčastejšie sa používa plnka z mäsa, ovčieho syra, zemiakov i špenátu.
Neodbytný hlad je priam nemožné ignorovať. Keď vám škvŕka v bruchu, je ťažké sústrediť sa na niečo iné a je vám úplne jedno, či ste len pred hodinou obedovali alebo či je polnoc a už by ste nemali jesť. A čo sa stane, keď si vaše telo pýta jesť a vy ho odmietate nakŕmiť?
Umelé dochucovadlá skúste nahradiť bylinkami a prírodnými koreninami, ktoré majú oveľa zdravšie využitie. Pokiaľ siahnete po tých správnych druhoch, môžu byť vzpruhou pre telo i myseľ.
Kedysi sa na liečbu akýchkoľvek neduhov používali len bylinky. Dokážu napríklad znížiť vysokú hladinu cukru a cholesterolu a ničia rakovinotvorné bunky. Tu je 10 ingrediencií, ktoré by mali patriť do vašej domácej lekárničky.
Koreniny sú dôležitou súčasťou kulinárskeho umenia. Poznať správne množstvo a odhadnúť chuť je veľmi dôležité. Preto treba vedieť variť aj jesť s mierou.
Vegeta - chválená i zatracovaná. Doma si môžete pripraviť vlastnú koreninovú zeleninovú zmes, ktorá bude bez glutamanu a farbív.
Niektoré koreniny majú v sebe ukrytú zázračnú liečivú moc. Dokážu nám pomôcť i v boji s najväčším strašiakom dnešných čias – rakovinou. Jedlo sa vďaka nim stáva nielen chutnejšie, ale i zdravšie. O ktorých koreninách je reč?
Recept na praženú ryžu so zeleninou a tofu