Máte radi jedlá z hydiny, netradičné kávové nápoje s exotickou vôňou a domáce múčne dobroty? Tak potom zamerajte svoju pozornosť na tri nové recepty na prípravu chutného obeda, luxusného nápoja a skvelého dezertu. Nech sa páči, vyskúšajte!
Slivkový lekvár je potravina kašovitej konzistencie, vyrábaná zo sladkého ovocia - zo sliviek. Používa sa ako chutná náplň do pečiva. Napríklad aj tohto neodolateľného moravského koláča.
Šťavnaté jabĺčka sú viac ako z 80% tvorené vodou. Zo všetkých druhov ovocia práve ony obsahujú najviac pektínu, vo vode rozpustnej vlákniny s priaznivým vplyvom na črevnú mikroflóru. Sú zdravé a chutné, napríklad aj v tomto koláči.
Dali by ste si chutný cheesecake, no ste alergickí na lepok? Nebojte sa, aj pre vás máme skvelé riešenie. Vyskúšajte recept od slovenského šéfkuchára.
O tom, že pečenie nemusí potešiť len maškrtné jazýčky, ale i oči, vás presvedčia nasledujúce fotografie koláčikov. Pri pohľade na ne si poviete, že tieto umelecké diela je jednoducho škoda zjesť.
Hrušky a jablká patria medzi obľúbené jesenné ovocie, plné vitamínov. Mak je zase známy svojím vysokým obsahom vápnika. Spojte tieto zdravotné benefitya upečte si nasledujúci zdravší koláčik.
Radi by ste si zdravšie zamaškrtili a zároveň pripravili nejaký originálnejší koláčik? Inšpirujte sa nasledujúcim videoreceptom na chutnú čokoládovú pletenku, s ktorou môžete "zhrešiť" bez výčitiek svedomia.
Mrkva sa nám od malička spája najmä so zdravím našich očí. Okrem toho sa v nej nachádzajú látky bioflavonoidy a alfakarotény, ktoré majú vplyv na znižovanie rizika vzniku rakoviny, najmä rakoviny pľúc. Skúste túto zdravú zeleninu pridať napríklad do chutného koláča.
100 gramov čerstvých fíg obsahuje 74 kalórií a vyše 80% ich obsahu tvorí voda. Taktiež sú zdrojom vitamínov, minerálov, a to najmä vitamínu A, B6, C, medi, mangánu, draslíka, kyseliny pantoténovej (B5), vlákniny a enzýmov. No sú nielen zdravé, ale aj chutné. Pri ich spracovaní do jedál a pochutín sa fantázii medze nekladú.
Slivky sú plné betakaroténu, antioxidantov a vlákniny. Pomáhajú pri trávení, chránia zdravie srdca a oddaľujú proces starnutia. Okrem toho sú chutné aj na tomto zdravom koláči.