Losos je bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, kapary zase priaznivo vplývajú na imunitu. Ak spojíte tieto dve ingrediencie do jedného jedla, potešíte svoje zdravie i chuťové bunky.
Ovsené vločky sa výborne hodia na raňajky, zvyšujú imunitu, pomáhajú pri problémoch s trávením, odstraňujú pocit únavy.
Hovoríte si, zase ďalšia haraburda do kuchyne, ktorá bude iba zaberať miesto? Pre niekoho možno áno, ale ak vám nie je jedno, čo jete, tento pomocník vás prekvapí svojimi funkciami.
Zemiaky sú výborné na rôzne spôsoby, a navyše sú významným zdrojom vitamínu C. Zemiakovú kašu si môžeme však pripraviť tiež ako zdravší variant, keď zemiaky v pomere 1:1 skombinujeme s ďalšou zeleninou, napríklad s mrkvou, brokolicou, špenátom... Navyše získame netradičnú farebnú prílohu k mäsu, napokon „aj oči jedia.“
Ovsené vločky sú potravinou, ktorú by ste vo svojich jedálničkoch rozhodne nemali vynechávať. Obsahujú totiž množstvo zdraviu prospešných látok. Bielkoviny, sacharidy, tuk, vlákninu...
Talianska pochúťka s názvom "polenta" je výborným jedlo, ktoré možno pripraviť na viacero spôsobov. Jedným z obľúbených je kukuričná kaša, ktorú si môže rýchlo a jednoducho pripraviť každý z nás.
Máte radi zemiaky na rôzne spôsoby? Ak chcete ozvláštniť klasickú zemiakovú kašu, skúste tento fantastický recept. Trochu fazule, tvarohu, kyslej kapusty a hneď máte inú chuť jedla.
Paradajky a orechy. Na prvý pohľad možno zvláštna kombinácia, ale po vyskúšaní si tento recept určite zamilujete. Je ideálny na posedenie s priateľmi či domácu párty.
Recept na ovsenú kašu so zrelými hruškami
Recept na cícerový prípravok - kaša