Aj placky môžu byť zdravé. Stačí, ak obmeníte niektoré tradičné ingrediencie. Kapusta, vajcia, špaldová múka, soľ a koreniny. Viac vám netreba a zdravý obed alebo večera je na stole.
Kyslá kapusta ponúka mnoho benefitov pre zdravie človeka. Jej konzumáciou doplníte telu probiotiká, vitamíny, vlákninu a ochránite svoj organizmus pred mnohými ochoreniami.
Táto zdravá, dostupná a ľahko spracovateľná potravina posilňuje imunitný systém, znižuje hladinu cholesterolu a bojuje proti vzniku rakoviny. Okrem toho obsahuje viac vitamínu C ako niektoré citrusy.
V zimných mesiacoch je pre telo obzvlášť potrebný dostatočný prísun vitamínov a vlákniny. Na pultoch obchodov môžete aj v zimných mesiacoch nájsť mnoho zdravých a výživných druhov čerstvej zeleniny a ovocia, ktoré vám dodajú potrebnú energiu.
Niet nad domácu kyslú kapustu, no nie vždy máme možnosť naložiť si ju do suda. Ak máte chuť a čas vyskúšajte tento recept, po troch až piatich dňoch ju môžete konzumovať, a navyše máte absolútnu vitamínovú bombu pre zdravie.
Máte radi zemiaky na rôzne spôsoby? Ak chcete ozvláštniť klasickú zemiakovú kašu, skúste tento fantastický recept. Trochu fazule, tvarohu, kyslej kapusty a hneď máte inú chuť jedla.
Ako názov napovedá, čínska kapusta pochádza z Ázie a ide o veľmi zdravú zeleninu. V Ázii dokonca existuje množstvo jej odrôd. Tiež by ste mali vedieť, že má minimum kalórií a je veľmi ľahko stráviteľná.
Kapusta s červenou ryžou - naoko možno nevšedná kombinácia, ale určite veľmi chutná a zdravá. Veď biela kapusta obsahuje veľké množstvo kyseliny listovej a tiež vitamíny skupiny B či zinok. Červená ryža, nelúpaný druh ryže, je zase bohatá na vitamín E a prírodné antioxidanty.
Vianočná kapustnica je neopakovateľná a neodolateľná. Obsahuje okrem emocionálneho náboja aj vitamínovú bombu pre zdravie, dokáže posilniť obranyschopnosť organizmus. S mäsom môžeme pokojne šetriť alebo bravčové mäso a klobásu jednoducho nahradiť mäsom z ryby.
Zemiaky sú zdravou potravinou. Jeden zemiak obsahuje viac ako 60 druhov vitamínov a fytochemikálií. Množstvo živín v zemiakoch je také rozmanité, že sú jednou z mála potravín, vďaka ktorým je možné prežiť dlhšie obdobie bez konzumácie čohokoľvek iného.