Štartuje predaj vianočných stromčekov! Zakúpite ich v záhradných centrách, ale aj online. Aby Ježiško tento rok našiel cestu aj k vám, prinášame sumár praktických rád odborníkov.
Čo je zdravé nie je chutné. Je to pravda alebo mýtus? No nie je to tak, že zdravé a dobré jedlo je v rukách šikovného kuchára, láskavej mamky a babky?
Nie sú pochúťky ako pochúťky. O tom, že niektoré treba jesť so zavretými očami a zapchatým nosom, prípadne blízko toalety, vás presvedčí nasledujúci článok.
Asi by sme len veľmi ťažko hľadali surovinu, ktorú možno pripraviť ako prílohu k jedlu na toľko spôsobov ako zemiaky. No sú aj veľmi diskutovanou témou. Raz je strašiakom nárast ich ceny, potom nízka úroda a z nej prameniaca obmedzená dostupnosť a napokon ich údajné nie príliš prospešné vlastnosti pre ľudský organizmus. Ako to teda je?
Malé zmeny vo vašich receptoch môžu viesť k veľkým kalorickým rozdielom. Niekoľko zmien v ingredienciách premení doma varené jedlá na oveľa zdravšie verzie. Susan Bowermanová, riaditeľka pre vzdelávanie v oblasti výživy spoločnosti Herbalife Nutrition, prináša niekoľko rád, ako zmeniť zvyky pri varení.
Nebolo to tak dávno, keď sme na pultoch našich obchodov dostali kúpiť maximálne tak klasické strapcové paradajky. Cherry paradajky boli, najmä kvôli cene, pre väčšinu z nás nedostupné. Postupne sa však začali presadzovať a rastúci trend si zachovávajú aj dnes.
Zamýšľate sa nad tým, čo konzumujete? Alebo chcete schudnúť? Spočítali sme za vás kalórie bežných jedál. Možno vás niektoré čísla prekvapia, ale niektoré jedlá na prvý pohľad diétne, majú omnoho viac kalórií.
Dnes už len málo ľudí pozná všetky zvyky a tradície, ktoré sa viažu k veľkonočným sviatkom. S nimi sú úzko spojené aj typické jedlá, ktoré súvisia s daným regiónom. Čo majú na stole v tieto dni ľudia na západe, strede alebo východe Slovenska?
Zvýšená citlivosť zubov postihuje asi 40 percent dospelých ľudí na celom svete, najmä vo veku od 25-30 rokov. Najčastejšie sú zuby citlivé pri použití studených alebo teplých nápojov a jedál či pri vdychovaní studeného vzduchu.
Strava môže výrazne ovplyvniť našu hmotnosť. Možností je veľa, môžeme to skúsiť týždňovou diétou, ale v striedmosti a delení potravín by sme mali pokračovať, ak sa chceme vyhnúť „jojo - efektu“. Prvý týždeň by mal byť štartovací a mal by preveriť našu pevnú vôľu. Oveľa dôležitejšie, ako začať, je vydržať!