Hlavnou prísadou tohoto receptu sú ovsené krúpy a konopné mlieko. Namočením krúpy uvoľnia enzýmy, ktoré zlepšia stráviteľnosť. Konopné semienka obsahujú veľké množstvo omega-3 mastných kyselín a jemné krémové konopné mlieko sa ku chrumkavému müsli perfektne hodí. Je to vhodné a výživné jedlo pred ranným tréningom či náročnou prácou.
Rastlina banánovník bol domestikovaný v juhovýchodnej Ázii. Podľa archeologických nálezov to mohlo byť pravdepodobne na území dnešnej Papuy-Novej Guinei, možno už 8000 rokov pred naším letopočtom. Prešli tisícky rokov a patrí medzi najobľúbenejšie ovocie, pre svoju chuť i zdravotné účinky. Skúste s nami aj tento banánový tento recept.
Vlašské orechy sú u nás najznámejším a najobľúbenejším druhom. Svojim tvarom pripomínajú ľudský mozog. Tento druh orecha je veľmi výživný. Jeho výživná hodnota je vyššia ako pri hovädzom mäse. Veľmi obľúbený je aj v stredomorskej kuchyni. A samozrejme pri pečení rôznych sladkých dobrôt.
Javorový sirup sa často ponúka ako prírodné sladidlo, ktoré môže byť zdravšou alternatívou cukru. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov a telu prospešných látok, avšak treba si dať pozor na niekoľko vecí.
Ide o zmes viacerých potravín, najčastejšie ovsených vločiek, orechov, medu, semienok a hrozienok. Tie vám dodajú energiu na dlhý čas, podporia trávenie a sú plné vitamínov. Navyše ani príprava granoly netrvá dlho a toto jedlo obľubujú športovci, vyznávači zdravej stravy, vegetariáni...