Hrušky a jablká patria medzi obľúbené jesenné ovocie, plné vitamínov. Mak je zase známy svojím vysokým obsahom vápnika. Spojte tieto zdravotné benefitya upečte si nasledujúci zdravší koláčik.
Príchod jesene neznamená len nástup do školy, ochladzovanie či sezónu jabĺk. Významné miesto v tomto ročnom období má aj iné ovocie – hrušky. Mnoho ľudí zabúda na tieto šťavnaté plodiny, ktoré by nemali chýbať v žiadnom jedálničku. Pozrite sa, prečo.
Hovorí sa „nemiešaj hrušky s jablkami“. Ak však ide o chutný závin, prečo nie? Hrušky a jablká patria neodmysliteľne k jeseni. V kuchyni ich môžeme využiť na sladko i na slano. Výborné sú koláče, žemľovka, jablká v župane, chutné sú aj v zeleninových šalátoch. Výborne obohatia napríklad aj chuť kuracieho mäsa alebo kačice.
Recept na taštičky z lístkového cesta s nivou a hruškou
Recept na kuracie plátky s hruškou a s brusnicami
Recept na rukolový šalát s modrým syrom a hruškou
Recept na hrušky s tvarohom
Recept na ovsenú kašu so zrelými hruškami
Recept na kari kura s hruškami