Kvalitný burčiak obsahuje aj množstvo zdraviu prospešných látok., s vypitým množstvom však opatrne.
Hrozno je vynikajúce, zdravé a navyše aj veľmi tvárne ovocie. Cez leto určite oceníte aj tento recept na svieži šalát podľa slovenského šéfkuchára.
Sladučké a plné vitamínov. Také je hrozno. Skúste si z neho pripraviť marmeládu podľa slovenského šéfkuchára. Neobanujete.
V súčasnosti poznáme viac ako 100 odrôd hrozna, pričom sa toto bobuľovité ovocia líši veľkosťou a farbami. Tie môžu byť nie len tmavomodré a zelené, ale aj biele, červené, čierne, žlté, oranžové či ružové. Pozrite sa, ako hrozno čo najlepšie využiť.
Hrozno má nízky obsah kalórií, je sladké, plné vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Telu dodáva poriadnu dávku antioxidantov. Vyskúšajte si z neho pripraviť koláč podľa slovenského šéfkuchára.
Glukóza (hroznový cukor) je cukor s osobitnou funkciou v tele - je to najrýchlejší zdroj energie a jediná forma cukru, ktorá sa okamžite po konzumácii vstrebáva do krvi bez zaťaženia zažívacieho ústrojenstva.