Dodržiavate na Veľký piatok prísny pôst alebo si len chcete upokojiť žalúdok pred nastávajúcim hodovaním? Potom stavte na túto zdravú a chutnú hráškovú polievku s feniklom. Pripravenú ju máte raz-dva.
Podľa historikov a archeológov je hrášok súčasťou stravy už približne 5000 rokov. Odvtedy sa stal veľmi obľúbenou strukovinou najmä vďaka svoje sladkastej chuti.
Hrášok - malé zelené guľôčky obsahujú vitamín A, vitamíny skupiny B (B1,B2,B3, B6, B9), ktoré sú dôležité pre naše mentálne zdravie a pevné nervy. Cenný je i obsah vitamínu C, E a K. Z minerálnych látok sú zastúpené draslík, fosfor, horčík, mangán, sodík, vápnik, zinok i železo.
Pochádza zo Stredomoria a patrí k najstarším pestovaným potravinám. V starovekom Ríme bol považovaný za vzácnu vec, aj preto si nejedna rodina dala meno Cicero.