Tak ako všetko podlieha módnym trendom, tak má svoje novinky aj svet sladkostí. Určite ste už niekde zaregistrovali krásne fotky malých farebných piškótiek. Volajú sa makarónky a pochádzajú z Francúzska. Postupne sa rozmohli do celého sveta a ich lahodnej chuti podlieha čoraz viac ľudí.
Dali by ste si sladučké šišky, no chceli by ste si ich pripraviť trochu zdravšie? Nech sa páči, vyskúšajte recept od slovenského šéfkuchára a pochutnajte si na žitno-pšeničných s horkou čokoládou, džemom a pistáciami.
Tento pichľavý ker s oválnymi červenými plodmi nájdeme najčastejšie na okraji lesov alebo ciest. Najradšej ich zbierame do čaju, ktorý najmä v chladnejších mesiacoch poslúži nášmu zdraviu. No okrem toho sa dá z nich urobiť i sirup alebo džem.
Ovsené vločky sú zdravá potravina, o tom snáď netreba pochybovať. Obsahujú veľa zdraviu prospešných látok: bielkoviny sacharidy, tuk a vlákninu. Cenné sú vitamíny B,E,K, kyselina listová i pantoténová, a tiež minerálne látky vápnik, sodík, fosfor, železo, draslík, meď, mangán, horčík i zinok. Čo tak palacinky z ovsených vločiek?
Oodolajte pokušeniu kúpiť si džem v obchode, vysúkajte si rukávy a vyskúšajte si ho uvariť vlastnoručne. Zabudnite na dlhé hodiny rozvárania ovocia a kvantum pohárov. Nepotrebujete si z plodov predsa vyvariť všetky vitamíny a farbu, ani obdarovať džemom celú rodinu.
Recept na ríbezľovú omáčku ku steakom