Maďarská kuchyňa je do značnej miery ovplyvnená pastiermi, ktorí kočovali. Jedlo muselo byť pripravené rýchlo a najmä muselo byť sýte. V tom čase varili prevažne v kotlíkoch, napríklad kotlíkový guláš je aktuálny dodnes.
Dni sa nám už pomaly krátia, lístie zo stromov opadáva a spolu s ním i gaštany. Najradšej ich máme pečené, vôňa rozliehajúca sa mestami priláka nejedného z nás. No okrem toho, že sú také dobré, majú aj rôzne zdravotné účinky a neobsahujú žiadne látky, na ktoré by malo ľudské telo intoleranciu.
Cukrovka nás núti držať naše chute na sladké na uzde, musíme si dávať pozor na množstvo prijatých sacharidov. No kto hovorí, že si nemôžete občas dať aj koláč či zákusok? Pozrite sa na zopár zaujímavých a chutných receptov.