Čo môže byť počas sychravej jesene lepšie ako si otvoriť pohár zaváranej zeleniny, lekváru alebo ovocia a ucítiť závan leta? Využite letné mesiace k tomu, aby ste si zavarili čo najviac prázdninových plodov. Tieto recepty sú navyše bez chemických konzervantov, teda sa nemusíte báť, že by ste svojmu telu dopriali niečo nezdravé.
Čo je zdravé nie je chutné. Je to pravda alebo mýtus? No nie je to tak, že zdravé a dobré jedlo je v rukách šikovného kuchára, láskavej mamky a babky?
Radi by ste si na grilovačke pochutnali na niečom inom ako mäse? Čo tak využiť zeleninu, bylinky a korenie? Vyskúšajte napríklad nakladané cukety s opečenou cesnakovou bagetkou.
Pstruh patrí k jednej z najpripravovanejších sladkovodných rýb u nás. Niet preto divu, že receptov na grilovaného pstruha nie je nikdy dosť. Pamätajte si však, že platí všeobecné pravidlo "menej je viac". Pstruh je sám o sebe vynikajúci, a preto spravidla stačí pár byliniek, ktoré mu dodajú šmrnc.
Domáci chlebík je domáci. Vždy viete, čo ste do neho dali. Tento chlebík je ozvláštnený cuketou a cheddarom, ktorý dodá chlebíku krásnu chrumkavú kôrku.
Poznáte brownie? Lahodný, na jazyku rozpadajúci sa koláčik kakaovej chuti. To je klasika. Tento koláčik má však aj niečo navyše – tvarohovú vrstvu, v ktorej preráža osviežujúca chuť citrónovej kôry a mäty.
Je jednou z najobľúbenejších letných pochúťok. Milujeme ju varenú, vysmážanú, ale sú z nej dobré i placky. Taktiež si vďaka nej môžeme užiť zdravšie grilovanie. A ako vplýva na náš organizmus? Detoxikuje telo, pomáha nám chudnúť a popritom dodáva množstvo energie.
Brokolica je druhou zeleninou po paprike, ktorá obsahuje najviac vitamínu C. Je ideálna v boji proti infekcii, vláknina pomáha čistiť črevá, podporuje metabolizmus sacharidov a bielkovín.
Recept na netradičný špíz
Recept na Grilovaný špíz s klobásou