Wasabi je japonská koreňová zelenina, ktorá by sa dala opísať aj ako veľmi ostrý japonský zelený chren, chuťou pripomínajúci pikantnú horčicu. Dráždi viac dýchacie cesty než jazyk. Používa sa ako prísada, najmä v japonskej kuchyni. Na našom trhu ho nájdeme vo forme pasty alebo prášku.
Chren sa už od nepamäti používa v mnohých domácnostiach a kuchyniach vďaka svojim pozitívnym a mnohostranným účinkom. V čom dokáže pomôcť a ako ho pripraviť?
Chren a zelenina – výborná kombinácia. K niektorej zelenine sa priam „pýta“, napríklad k červenej repe. Pozitívne účinky chrenu využijeme, najmä ak si doprajeme mäsité jedlá, povzbudzuje totiž tráviaci proces. Chren obsahuje draslík, vápnik, horčík, fosfor a horčicový olej, ktorý má antibakteriálne účinky.