Čo sa týka varenia, Slováci sú stále tradiční. Nechodia často do reštaurácií, a ak sa dá, radšej sa najedia doma. Viac ako polovica Slovákov vníma varenie ako potešenie, relax či čas strávený s rodinou a priateľmi. Radi by varili viac, avšak najčastejšími dôvodmi, prečo tak nerobia, sú nedostatok času a inšpirácie, no aj chladničková slepota, ktorú pravidelne zažívajú až dve tretiny Slovákov.
Prídete domov a z nákupných tašiek začnete automaticky vykladať potraviny do chladničky. Viete však, ako ich správne uskladniť tak, aby ste väčšinu potravín nemuseli kvôli rýchlemu skazeniu vyhodiť?
Existujú potraviny, pre ktoré nie je vhodná príliš nízka teplota narúšajúca ich zloženie. Možno vás niektoré plodiny na zozname prekvapia, preto by ste mali zvážiť, kde ich skladujete.