Na svete v súčasnosti žije okolo 7,7 miliardy ľudí. Ich počet stále prudko stúpa a potravinové zásoby nie sú nevyčerpateľné. Vedci sa preto pokúšajú nájsť spôsob stravovania, ktorý môže byť rovnako prospešný pre zdravie i planétu.
Vedecká štúdia zo septembra 2018 prichádza s tvrdeniami, že konzumácia červeného mäsa a syrov nemá škodlivý vplyv na ľudský organizmus. Pozrite sa, aký je v skutočnosti vzťah medzi touto potravou a ochoreniami srdca, cukrovkou či rakovinou.
Mäso tvorí významnú časť jedálnička väčšiny z nás. Aký druh však zvoliť? Biele mäso rýchlejšie strávime, je vhodnejšie pri chudnutí a všeobecne ho považujeme za zdravšie. Červené mäso naopak, trávime dlhšie a má viac tuku. Napriek tomu však nemusí nášmu organizmu nevyhnutne škodiť. Pozrite sa, prečo.