Naša pečeň trpí nielen konzumáciou alkoholu a ťažkých jedál, ale aj pravidelným užívaním množstva liekov. Doprajme jej preto čas na prečistenie. Okrem odľahčenia jedálnička a vypustenie niektorých potravín ocení aj pomoc z prírody.
V zimných mesiacoch niet lepšieho nápoja na zahriatie ako je čaj. Ale pozor, veľmi dôležitý je výber správnych ingrediencií. Viete, ktoré majú špeciálne zahrievacie a prekrvovacie účinky?
Popraskaný jazyk reprezentujú trhlinky a pukliny, ktoré tvoria akési hlboké ryhy po stranách a cez vrch jazyka. Objavujú sa, ak ste takúto štruktúru jazyka zdedili, alebo vznikli v kombinácii s inými orálnymi a imunitnými ochoreniami. Rozštiepený jazyk je väčšinou neškodný.
Chceli by ste vyskúšať aj netradičnejšie druhy čajov? Či už tie exotickejšie alebo nezvyklé kombinácie ingrediencií? Inšpirujte sa nasledujúcim výberom.
Liečebné účinky čajovníka boli známe už od dávnej minulosti. Údajne prvá zmienka o čaji pochádza z roku 300 pred Kristom. Odborníci rozlišujú tri základné druhy čaju: čínsky čajovník, asamský čajovník a indočínsky čajovník.
O antioxidačných vlastnostiach zeleného čaju vieme už dávno. Štúdie však dokazujú, že jeho účinky sú tak silné, že dokáže ochrániť naše telo pred vznikom rakoviny prsníka a pečene. Za vyskúšanie teda určite stojí.