Predtým, ako svoje telo vystavíte slnečným lúčom, dostatočne ho na ne pripravte. Dbajte na správne používanie opaľovacích prípravkov, hydratáciu, ale i na zloženie jedálnička a pohybové aktivity.
Tekvica pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky a pestovali ju už pred 4500 rokmi. Táto plodina bola pre indiánov veľmi vzácna. Jedli nielen jej plody, ale aj listy tekvice a jadierka, ktoré majú diuretické účinky a sú považované za afrodiziakum.
Čakanka nie je len obyčajným modrým kvietkom rastúcim popri cestách. Je to liečivá bylinka plná vitamínov, betakaroténu, luteínu a minerálnych látok. Ak vám lekár zakázal piť kofeínovú kávu, skúste cigóriu, výbornú kávu z čakanky.
Konzumácia mrkvy je príjemný a jednoduchý spôsob ako si znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Výborná regeneračná potravina, ak sa človek cíti vyčerpaný. Bohatá je na vitamín A, B, C, betakarotén, železo, vápnik, draslík a sodík. Chutí čerstvá do šalátov, ako šťava a dá z nej pripraviť množstvo zaujímavých a zdraviu prospešných receptov.
Mrkva, mrkvička..., výborná koreňová zelenina, vhodná na prípravu šalátov i do polievok. Vynikajúce sú aj mrkvové koláče. Okrem toho, že je výbornou pochutinou, je aj bohatým zdrojom vitamínu A , ako i ďalších vitamínov, najmä zo skupiny B, C, E, H a K.