Baklažány sa zvyknú pestovať v rôznych tvaroch a farbách - od bielych až k fialovým odtieňom. Bez ohľadu na tvar či farbu obsahujú mnoho prospešných živín a fytochemických zlúčenín, vďaka čomu sa zaraďujú medzi významné potraviny. Dajú sa z nich pripraviť rôzne dobrôtky, ktoré ulahodia zdraviu i chuťovým bunkám.
Baklažány sa zvyknú pestovať v rôznych tvaroch a farbách - od bielych až k fialovým odtieňom. Bez ohľadu na tvar či farbu, obsahujú mnoho prospešných živín a fytochemických zlúčenín, vďaka čomu sa zaraďujú medzi významné potraviny.
Viete čo sa skrýva za názvom ratatouille? Toto tradičné francúzske jedlo je v podstate miešaná restovaná zelenina. Niekto by povedal, že obmena nášho leča bez vajec a klobásy, ale obohatené o cukinu a baklažán. V každom prípade, rozprávkovo dobrá zelenina.
Recept na baklažánovú musaku
Recept na baklažán po bulharsky
Recept na pita chlieb s baklažánom a balkánskym syrom
Recept na baklažán na grile (4 osoby)
Recept na baklažán Imam baildi
Recept na briam (tradičné grécke jedlo)
Recept na baklažánovú penu