Reďkovka má pôvod vo východnej Ázii. Ľudstvo ju pozná od staroveku, už vtedy ju vraj pestovali vo veľkom. V 16. storočí sa podarilo záhradníkom skultivovať a vyšľachtiť veľmi chutné odrody. Reďkovka je rýchly zdroj vitamínu C, skupiny vitamínov B, minerálnych látok a silíc. Takisto sa z nej dajú pripraviť nielen zdravé, ale i chutné jedlá.
Mnoho ľudí vylúčilo túto lahodnú, arašidovú pochúťku zo svojho jedálnička v domnení, že vďaka svojej výbornej chuti nemôže byť zdravá, tobôž nie počas držania diéty. Opak je však pravdou. Táto dobrota má mnoho pozitívnych účinkov, o ktorých ste ani netušili.
Oleje z orechov sú známe svojimi pozitívnymi účinkami na ľudský organizmus. Sú plné výživných látok a vitamínov, potrebných pre zdravý organizmus. Ktoré oleje by ste mali poznať i vy?
Existuje množstvo druhov orechov, viete ale, aké majú jednotlivé druhy účinky? Ktorý druh orechov pomôže chudokrvným, zlepší spánok alebo podporí rast svalov? Predstavíme vám niekoľko z nich a dôvody, prečo by ste ich mali jesť.
Arašidové maslo je v poslednej dobe často spomínané v súvislosti so zdravím a zdravým životným štýlom. Poviete si – sú to samé tuky, má to vysokú energetickú hodnotu a navyše – spája sa to s Amerikou, veď to nemôže byť zdravé! Ale opak je pravdou.