Využitie vitamínov je naozaj všestranné, pretože prípravky s obsahom vitamínov nám pomáhajú aj v starostlivosti o pleť. Ako ich používať? Namixujte si vlastný osviežujúci kokteil, ktorý prebudí pleť po namáhavom lete.
Citróny sú tmavozelené, svetlozelené alebo žlté plody citrónovníka. Ide o ovocie vajcovitého tvaru, najčastejšie veľkosti slepačieho vajca. Okrem toho, že majú vysoký podiel vitamínu C, sú aj silným antioxidantom, ktorý chráni naše bunky.
Táto jednobunková riasa má priaznivé účinky na náš organizmus. Chlorela pomáha pri problémoch s krvným tlakom, chudokrvnosťou, imunitou, ale pomáha aj pri chudnutí.
O tom akú úlohu má v našom tele vitamín C a ako môže pomôcť pri chronických a zápalových ochoreniach nám porozprávala MUDr. Ester Točíková zo Súkromného zdravotníckeho centra Hippokrates, kde už niekoľko rokov s výbornými výsledkami využivajú infúznu liečbu vysokodávkovaným vitamínom C.
Vitamín C, známy tiež pod názvom kyselina askorbová, sa podieľa na mnohých procesoch v ľudskom organizme. Je potrebný pre normálnu funkciu všetkých orgánov ľudského tela, kostí, zubov. Ak ho telo nedostáva v dostatočnom množstve, dochádza k prejavom jeho nedostatku.
Fazuľa, ktorú možno jesť na množstvo spôsobov na raňajky, obed i večeru, je bez pochýb výnimočná potravina. Nielen pre jej chuť, druhovú rozmanitosť či široké pole možností využitia v kuchyni, ale aj pre to, aké látky obsahuje.
Už jedna oranžová bobuľka zásobí naše telo dennou dávkou vitamínu C. Okrem plodov z neho využijeme aj konáriky, kôru, lístky či dokonca aj korene. Ani kúsok teda nevyjde nazmar.
Uzdravujúce účinky červenej repy poznáme už z detstva. Aj vy patríte medzi ľudí čo majú voči nej predsudky? Pozrite sa, ako ju pripraviť čo najchutnejšie a využiť jej zázračné účinky na telo.
Na prvý pohľad bodliak, o ktorom by ste zaručene nepovedali, že ide o nesmierne zdravú bylinu. Kľúčovou látkou pre zdravie je Silymarín. Ak teda potrebujete prečistiť a regenerovať pečeň, Pestrec mariánsky je na vaše ťažkosti ideálnym riešením.
Matcha je 100% zelený čaj, ktorý má výnimočné nutričné hodnoty a neobyčajné množstvo antioxidantov. Ich obsah je až 137 krát väčší ako má bežný zelený čaj. Pomáha pri zvládaní stresu a vďaka svojej práškovej forme sa môže mnohostranne využiť v gastronómii.