Prázdninujte s deťmi na mieste, z ktorého sa vrátia zdravé a spokojné

Keď si ako rodič hovoríte, že z celej palety zdravotných problémov, ktoré by mohlo vaše dieťa mať je kožné ochorenie tým najmenším, máte aj nemáte pravdu.

Zdroj: Kúpele Smrdáky

Ako necháva chronické kožné ochorenie javy na tele, necháva ho aj na duši dieťaťa, ktoré sa musí denne konfrontovať s pohľadmi a otázkami okolia. Doprajte dieťaťu prázdniny, po ktorých sa vráti zdravé a sebavedomé, s takmer vymiznutými príznakmi kožného ochorenia. Doprajte mu pohodu, ktorú si budete spolu s ním užívať najbližšieho pol roka a v niektorých prípadoch až rok.

Kde nájdete pomoc?

V pokojnom prostredí západného Slovenska sa nachádza absolútny unikát v liečbe chronických kožných ochorení detí a letné prázdniny sú ideálny čas, kedy zabojovať s nepríjemnými príznakmi a zároveň si užiť prijímajúci a chápajúci prístup personálu a kolektív rovesníkov s podobnými ťažkosťami.

Kúpele Smrdáky sú známe svojimi unikátnymi sírnymi minerálnymi prameňmi a liečivým bahnom, čo z nich robí poprednú destináciu pre liečbu kožných ochorení. Ak ste ich doteraz evidovali len ako zariadenie na liečbu kožných ochorení dospelých, vedzte, že dlhoročné skúsenosti a prax zo Smrdák robia miesto, ktoré dominuje liečbe neinfekčných kožných ochorení u detí.

Nárok na liečenie preplatené z poistného v kúpeľoch pritom majú raz ročne všetci detskí pacienti s chronickým kožným ochorením, keď o to požiadate pediatra alebo dermatovenerológa, ktorého pravidelne navštevujete.

Zdroj: Kúpele Smrdáky

Kúpele Smrdáky za desaťročia pôsobenia v tejto špecifickej oblasti vyvinuli, zdokonalili a praktizujú špecializované programy prispôsobené potrebám detských pacientov, čím si získali reputáciu lídra pre dermatologickú starostlivosť o deti.

Deti trpiace na ochorenia ako psoriáza, atopická dermatitída a ekzém môžu nájsť úľavu prostredníctvom prispôsobených procedúr kúpeľov v časti, ktorá je od tej „dospeláckej“ oddelená – deti majú absolútny komfort a potrebné súkromie pri jednotlivých procedúrach.

Minerálne kúpele a zábaly im pomáhajú zmierňovať svrbenie, začervenanie a olupovanie pokožky, ktoré je v týchto horúcich dňoch veľmi nepríjemné, a poskytujú dlho očakávaná a pre detskú psychiku tak potrebný komfort a zlepšenie stavu pokožky. Až 90 % detskej klientely kúpeľov zaznamenáva markantné zlepšenie – príznaky u nich takmer úplne vymiznú na pol až trištvrte roka.

Zdroj: Kúpele Smrdáky

V Kúpeľoch Smrdáky dostáva každé dieťa starostlivosť ušitú na mieru. Veku dieťaťa a stavu pokožky sa prispôsobuje frekvencia, intenzita a mix procedúr. Tím skúsených dermatológov a pediatrických špecialistov navrhuje individuálne liečebné plány, ktoré zahŕňajú kombináciu minerálnych kúpeľov, aplikácie bahna a fototerapie. Tieto procedúry sú starostlivo sledované a upravované, aby zabezpečili optimálne výsledky a bezpečnosť.

Okrem dermatologických liečebných procedúr ponúkajú Kúpele Smrdáky komplexné wellness programy navrhnuté na zlepšenie celkovej pohody mladých pacientov. Tieto programy zahŕňajú fyzikálnu terapiu, rekreačné aktivity a vzdelávacie workshopy, ktoré zabezpečujú, že sa deťom zlepšuje fyzický stav a zároveň si užívajú svoj pobyt v kúpeľoch. Počas liečby sa zároveň sami naučia, ako sa o svoju pokožku správne starať, čím získajú pocit kontroly nad svojim ochorením a odbremenia rodičov – čo má v konečnom dôsledku tiež veľmi pozitívny vplyv na zvládanie dlhoročného boja s chronickým kožným ochorením.

Ak vaše dieťa trpí chronickým kožným ochorením alebo potrebuje špecializovanú starostlivosť na mieru, nájde ju v Kúpeľoch Smrdáky, ktoré sú súčasťou medzinárodnej skupiny Ensana Health Spa Hotels a ponúkajú jedinečnú kombináciu prírodného liečenia s profesionálnou lekárskou starostlivosťou. Naplánujte si svoju návštevu ešte dnes a objavte, ako môže liečivá sila Kúpeľov Smrdáky zmeniť život vášho dieťaťa k lepšiemu. Informujte sa na ensanahotels.com/sk alebo u svojho pediatra či špecialistu.