Nenechajte si pokaziť dovolenku a majte po ruke toto!

Nevedeli ste sa dočkať prvého dňa dovolenky, a keď konečne nadišiel ten čas, začal sa kolotoč bolesti a nepríjemného pálenia v ústach? Pravdepodobne citlivo reagujete na zmenu prostredia, stres a spoločné stravovanie, čo môže viesť k oslabeniu imunity slizníc. Tá sa môže prejaviť aj v ústach a jej následkom sú afty, ktoré vám z ochutnávania dovolenkových špecialít spravia hotové peklo. Na dobrodružstvá treba byť však dobre pripravený a v momente, keď vám skríži plány nečakaná nepríjemnosť, treba vytiahnuť tento produkt.

Zdroj: Pexels.com

Začalo vás zvláštne svrbieť v ústach? Pociťujete lokálne pálenie a nepohodlie? Každý, kto to zažil už vie, že o deň alebo dva sa na sliznici úst objaví bolestivý pľuzgier – afta.

Prečo a ako vznikajú afty?

Afty sa vám môžu objaviť kedykoľvek v roku, no v lete je pravdepodobnosť ešte o niečo väčšia. Náhle teplotné rozdiely medzi vnútornými a vonkajšími priestormi, cestovanie v preplnených dopravných prostriedkoch a zmena prostredia predstavujú pre imunitný systém veľkú záťaž.

Ak sa k tomu pridá aj prípadný stres z cestovania, je viac ako pravdepodobné, že sa vám skôr či neskôr objavia v ústach malé vriedky. Tieto problémy sú často spôsobené nielen nadmerným zaťažením organizmu a oslabenou imunitou, ale k ich vzniku môže dôjsť aj pri obyčajnom čistení zubov.

So vznikom afty môžeme počítať aj pri mechanickom poranení, ako napr. nechceným úderom zubnej kefky či trením fixačného strojčeka o ďasno, ale na ich výskyt môže vplývať aj dráždivá strava, nedostatok vitamínov, nedostatočná dentálna hygiena alebo naopak prehnaná hygiena,“ hovorí dermatovenerologička MUDr. Regina Paulinyová.

Zdroj: súkr.archív

Buďte vždy pripravení

Zabezpečte si bezproblémový štart dovolenky a začnite s dopĺňaním vitamínov a minerálov už niekoľko dní pred odchodom. Tie najpodstatnejšie sú vitamíny skupiny B, C, D, zinok a selén, ktoré prispievajú k normálnej funkcii imunitného systému.

Ak už k vám dorazila neželaná návšteva v podobe afty, majte vo svojej cestovnej lekárničke vždy po ruke URGO Filmogel Afty. Bez bolesti a stresu sa budete môcť aj napriek tomu, že máte aftu, pustiť do ochutnávania dovolenkových špecialít.

Spoľahlivý prípravok URGO Filmogel Afty vám okamžite zmierni bolesť vďaka inovatívnej technológii. Filmogel prekryje aftu a vďaka vytvoreniu filmu sa vzniknuté pľuzgiere a drobné poranenia sliznice ústnej dutiny dokážu vyliečiť za významne kratší čas. Nájdete ho v ktorejkoľvek lekárni a jeho šikovné 6 ml balenie schováte aj do ľadvinky.

Zdroj: súkr.archív

Navyše, jeho aplikáciu zvládne úplne každý. Jednu stranu špachtličky otriete o okraj fľaštičky a zostávajúce množstvo gélu dôkladne nanesiete na aftu alebo ranu v ústach. Po približne 10 sekundách nanesená vrstva zaschne, vytvorí sa ochranný film a nastupujú unikátne účinky prípravku.

URGO Filmogel Afty vás rýchlo zbaví nepríjemnej pálivej bolesti, podporí hojenie postihnutého miesta a ochráni ho pred dráždivým kontaktom so slinami, jedlom či nápojmi. Inovatívna technológia Filmogel dokáže výrazne skrátiť dĺžku hojenia, ktorá bežne trvá aj 10 dní. Reaplikovať ho môžete 3 – 4 x denne až do úplného zahojenia 3 až 5 dní, a to bez odstránenia filmu z predchádzajúcej aplikácie. Najlepšie však spravíte, ak ho nanesiete pred hlavnými jedlami.

Oddýchnite si na vytúženej dovolenke bez nepríjemných bolestí a užite si slnečné lúče a šum mora so všetkým, čo k tomu patrí. Majte po ruke vždy URGO Filmogel Afty a zabudnite na nepríjemnosti.